Direct antwoord? Bel ons!

0252-751820

Waarom huren

Waarom huren?

Zonnepanelen op uw dak zorgen voor een lagere energierekening en dragen bij aan een beter milieu. Daarnaast bent u niet afhankelijk van de stijgingen in de energieprijs en de toename van de energiebelasting. Het kopen van zonnepanelen is echter voor veel mensen een te grote investering. Door zonnepanelen te huren bij Solar Renting profiteert u direct van de voordelen en betaalt u minder voor uw stroom, zonder dat u een grote investering hoeft te doen. Daarnaast zijn de zonnepanelen na 12 jaar van u! Zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee zodat u na de huurperiode nog jarenlang profiteert van een zeer lage energierekening.

 

lagere energierekening

Geen investering

na 12 jaar uw eigendom

1. Lagere energierekening


U betaalt aan uw energieleverancier voor het aantal kWh dat u afneemt. Als u een deel of uw gehele verbruik zelf produceert, dan neemt u in totaal minder of zelfs niets meer af. Hierdoor is uw energierekening veel lager. Wanneer u zonnepanelen huurt, betaalt u wel huur. Dit huurbedrag is echter veel minder dan het bedrag dat u anders aan uw energierekening kwijt zou zijn. Zo bespaart u dus direct! Voor een gedetailleerde uitleg plus voorbeeld over de veranderingen in uw energierekening, klik hier.

Lagere energierekening


 

3. Beter voor het milieu

Zonnepanelen produceren 100% groene stroom. Deze stroom gebruikt u zelf en daardoor verbruikt u geen stroom geproduceerd door fossiele brandstoffen. Hierdoor stoot u jaarlijks minder CO2 uit. Als u bijvoorbeeld 8 zonnepanelen huurt, dan stoot u per jaar al 828 kg minder CO2 uit. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse CO2 opname van 53 bomen of staat gelijk aan 8280 km rijden met een kleine personenauto.

 

 


 2. Onafhankelijk van prijsstijgingen


Door zonnepanelen te huren bij Solar Renting bent u niet meer afhankelijk van de prijsstijgingen bij uw energiemaatschappij en de toename van de energiebelasting.
De energieprijzen bestaan uit drie componenten: 1. De kosten voor de energielevering, 2. de belastingen plus toeslagen en 3. de netwerkkosten. Wanneer u zonnepanelen huurt betaalt u een vast bedrag per maand. Afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat u huurt, neemt u niet of nauwelijks nog energie af bij uw energieleverancier. Hierdoor bent u niet of nauwelijks meer afhankelijk van de veranderingen in de prijzen van uw energieleverancier en de toename van de energiebelastingen. U blijft wel recht houden op uw teruggave energiebelasting!


 

4. Na 12 jaar uw eigendom

Tijdens de huurperiode bespaart u direct geld. Na 12 jaar zijn de zonnepanelen van u en betaalt u geen huur meer. De zonnepanelen hebben 25 jaar fabrieksgarantie waardoor u nog jarenlang kunt profiteren van een lage energierekening. Daarnaast hoeft u geen huur meer te betalen zodat u na 12 jaar nog meer bespaard.

Huren stap voor stap

 


 

Rekenvoorbeeld

U heeft bijvoorbeeld een verbruik van 3300 kWh in 365 dagen tijd. Hoe ziet dan uw energierekening eruit in de volgende drie situaties?

  1. U huurt geen zonnepanelen
  2. U huurt 8 blauwe 260 Wp zonnepanelen, die jaarlijks 1872 kWh leveren.
  3. U huurt 12 blauwe 260 Wp zonnepanelen, die jaarlijks 2808 kWh leveren.

Stel u huurt 12 zonnepanelen van Solar Renting. Op deze manier bespaart u het eerste jaar al €63.34. Na 12 jaar zijn de zonnepanelen van u en heeft u €1897,41 bespaard! (Gebaseerd op een verwachte stijging van de energieprijs van 2.5% per jaar) De zonnepanelen hebben een fabrieksgarantie van 25 jaar. Zo kunt u nog jarenlang profiteren van een nog lagere energierekening omdat u nu ook geen huur meer hoeft te betalen.

Ook geschikt voor huurwoningen!

Zonnepanelen zijn niet alleen geschikt voor koopwoningen, maar ook voor huurwoningen. Woont u in een huurhuis en wilt u graag zonnepanelen huren?

 

Meer info over huurwoning