Direct antwoord? Bel ons!

0252-751820

FAQ

ALGEMENE VRAGEN

 

Wat betekent Wattpiek (Wp)?
Wattpiek is de eenheid om het vermogen van zonnepanelen uit te drukken. Het aantal Wattpiek is het vermogen dat zonnepanelen leveren als de zon er vol op schijnt.


Wat betekent kWh?
Kilowattuur (kWh) staat voor de hoeveelheid elektrische energie, zo wordt bijvoorbeeld uw jaarlijkse verbruik in kWh uitgedrukt. Een rekenvoorbeeld: Uw laptop gebruikt ongeveer 45 watt per uur (Wh). Stel deze staat gemiddeld 8 uur per dag aan, 365 dagen per jaar. Dan verbruikt uw laptop 45 x 8 x 365 = 131 400 Wh per jaar. Dit is gelijk aan 131,4 kWh.


Hoe wordt door Solar Renting de verwachte jaarlijkse opbrengst berekend?
De verwachte jaarlijkse opbrengst wordt berekend door het aantal zonnepanelen te vermenigvuldigen met het aantal Wp per zonnepaneel. Vervolgens wordt dit met een correctiefactor vermenigvuldigd omdat in Nederland de ideale omstandigheden niet vaak voorkomen.


Kan ik ook zwarte panelen huren?
De prijzen hebben betrekking op de blauwe panelen. Als u liever zwarte panelen wil, dan is dit tegen een eenmalige toeslag van €20,- inclusief BTW per paneel mogelijk.


Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Zonnepanelen kunnen op alle soorten daken, alleen oude asbest daken zijn niet geschikt. Het dak moet wel naar het zuiden, zuidoost of zuidwest zijn gericht. Een dak op het noorden is niet zinvol.


Wat is een slimme meter?
De digitale slimme meter is een nieuwe generatie meters en vervangt de huidige, traditionele meter. Met de slimme meter krijgt u meer inzicht in uw energieverbruik. Bovendien kunt u met de slimme meter zien hoeveel energie u terug levert, als u zelf energie produceert en terug levert.


Krijg ik een slimme meter als ik zonnepanelen huur?
In sommige gevallen zal dit noodzakelijk zijn omdat niet alle meters geschikt zijn voor teruglevering aan het energienet als je zelf stroom opwekt. Wij zullen per situatie bepalen of het nodig is om de meter te vervangen en dit zo nodig voor u aanvragen bij de netbeheerder.


Moet ik de zonnepanelen onderhouden?
Het mooie aan zonnepanelen is dat ze geen onderhoud nodig hebben. U hoeft ze ook niet schoon te maken. Mocht er toch iets kapot gaan, dan wordt dit door ons hersteld mits het niet veroorzaakt is door oneigenlijk gebruik van de huurder.


Wat is teruggave energiebelasting?
Op uw energierekening vindt u bij toeslagen en belastingen het kopje ‘teruggave energiebelasting’. U betaalt belasting over uw energieverbruik. Dit doet de overheid om u aan te moedigen minder energie te verbruiken. U kunt deze belasting terugkrijgen wanneer u aan de volgende criteria voldoet:

  • U heeft aardgas en elektriciteit gebruikt voor het opwekken van elektriciteit in een installatie met een elektrisch rendement van minimaal 30%.
  • U heeft aardgas en elektriciteit gebruikt voor het opwekken van elektriciteit in een installatie waar elektriciteit uitsluitend wordt opgewekt met hernieuwbare energiebronnen en elektriciteit.
  • U heeft aardgas of kolen niet als brandstof gebruikt.
  • U heeft kolen buiten Nederland gebracht.
  • In uw onroerende zaak is voor aardgas en/of elektriciteit sprake van meer dan één leverancier.
  • U heeft elektriciteit gebruikt voor chemische reductie of elektrolytische en metallurgische procedés.
  • U heeft meer dan 10 miljoen m3 aardgas of meer dan 10 miljoen kWh elektriciteit zakelijk gebruikt en hiervoor is het tarief voor niet-zakelijk verbruik in rekening gebracht.

Deze teruggave blijft u houden wanneer u zonnepanelen huurt.

Bron: www.belastingdienst.nl Teruggaafregeling energiebelasting of kolenbelasting

Terug naar de vragen

GARANTIE EN SERVICE

 

Wat gebeurt er als er een zonnepaneel en/of de omvormer kapot gaat?
Wanneer een zonnepaneel en/of de omvormer kapot gaat wordt deze, mits het niet veroorzaakt is door oneigenlijk gebruik van de huurder, door Solar Renting hersteld. Dit kan door reparatie of vervanging. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht.


Wat gebeurt er als ik ga verhuizen?
Wanneer u gaat verhuizen zijn er drie opties:

  1. Het systeem verhuist met u mee, u betaalt €50,- inclusief BTW per paneel en wij demonteren de zonnepanelen en plaatsen de gehele installatie op uw nieuwe dak.
  2. De nieuwe bewoners nemen het contract van u over. In dit geval betaalt u niets.
  3. U zegt het huurcontract op. In dit geval demonteren wij de installatie van uw huis en betaalt u een verwijderingsbijdrage van €50,- inclusief BTW per paneel.

Betaal ik bij Solar Renting ook installatiekosten of eenmalige aansluitkosten?
U betaalt bij Solar Renting geen installatiekosten of eenmalige aansluitkosten. U betaalt alleen de maandelijkse huur en zo bespaart u direct.

Terug naar de vragen

FINANCIEEL

 

Hoe kan ik mijn huur opzeggen?
U kunt de huur schriftelijk opzeggen. Het opzegtermijn bedraagt één maand. Wanneer u het contract eerder beëindigt, dient u een verwijderingsbijdrage van €50,- inclusief BTW per paneel te betalen.


Hoe betaal ik mijn huur?
De huur wordt maandelijks doormiddel van automatische incasso van uw rekening afgeschreven.


Wat is de looptijd van het contract?
In principe huurt u voor 12 jaar. Na deze periode zijn de zonnepanelen van u, zonder bij te betalen. Wilt u het huurcontract eerder beëindigen, dan is dit mogelijk. U dient dit schriftelijk aan te vragen en daarnaast betaalt u een verwijderingsbijdrage van €50,- inclusief BTW per paneel.

Terug naar de vragen